Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

AFLYST - Påskekoncert med Ars Nova Copenhagen og Domorganist Kristian Krogsøe

MAR
30

AFLYST - Påskekoncert med Ars Nova Copenhagen og Domorganist Kristian Krogsøe


Tirsdag d. 30. marts 2021, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Ansgars Kirke, Søndre Boulevard 1, 5000 Odense C
ARS NOVA Copenhagen og Domorganist Kristian Krogsøe
AFLYST - Påskekoncert med Ars Nova Copenhagen og Domorganist Kristian Krogsøe

Denne aften venter en helt særlig oplevelse, når Ansgars Kirke gæstes af ARS NOVA Copenhagen og domorganisten fra Aarhus, Kristian Krogsøe, som sammen vil fremføre John Frandsens Requiem:

I 2013 uropførte DR Symfoniorkesteret og DR Koncertkoret sammen med fem solister den danske komponist John Frandsens Requiem. Koncerten var en stor succes, og de professionelle anmeldere roste værket til skyerne. I betragtning af hvor sjældent en dansk komponist giver sig i kast med at skrive et requiem, burde værket derfor i de mellemliggende år have været opført mange gange. Men musik skrevet for så stor en besætning bliver desværre ikke opført hvert år, og John Frandsen har derfor nu lavet en kammerversion af sit requiem for kor og orgel, som vil blive fremført ved ti koncerter i Danmark omkring påske 2021 og altså således også i Ansgars Kirke. Varigheden af kammerversionen er 75-80 minutter, og værket opføres uden pause. I værket stilles de undertiden drabelige tekster fra den latinske dødsmesse overfor mere inderlige moderne salmetekster af den danske salmedigter Simon Grotrian.

Vokalgruppen ARS NOVA Copenhagen består af 12 sangere og anses for at være blandt verdens førende ensembler af sin type. Ars Nova har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande. Kristian Krogsøe er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og i Berlin og er en af sin generations førende danske organister. Han blev i 2007 – som 24-årig – ansat som domorganist i Aarhus. Ars Novas chefdirigent igennem mere end 20 år, Paul Hillier, er englænder og anses for at være en af verdens bedste kordirigenter. Han var stiftende medlem af den legendariske vokalkvartet The Hilliard Ensemble og grundlagde senere Theatre of Voices, som han stadig står i spidsen for.

Vel mødt til en koncert med musik og musikere i verdensklasse!

Billetter á 50 kr. kan købes på kirkekontoret i åbningstiden samt på billetto.dk fra d. 2. marts.