Lørdag d. 27. februar 2021, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Ansgars Kirke
Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen
Fødselsdagskoncert med Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen

Den anden fødselsdagskoncert i anledning af Marcussenorglets 50-års fødselsdag spilles af endnu en dansk domorganist, nemlig Henrik Skærbæk Jespersen, som er ansat ved Haderslev Domkirke, hvor han dels er stifter og dirigent af Haderslev Drengekor - og dels kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Henrik Skærbæk Jespersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk diplomeksamen og overtog i 2011 embedet som domorganist i en alder af 31 år. Videregående studier hos professor Hans Fagius samt deltagelse i mesterkurser med førende europæiske organister. Som orgelsolist har han spillet koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England og Skotland. I 2020 modtog Henrik Skærbæk Jespersen Frobeniusfondens store pris på 250.000 kr.

Ved koncerten kan man se frem til at høre flotte værker af Bach, Schumann og Christian Præstholm.