Onsdag d. 27. januar 2021, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Ansgars Kirke
Domorganist Bine Bryndorf
Fødselsdagskoncert med Domorganist Bine Bryndorf

År 2021 er året, hvor kirkens fine Marcussenorgel fylder 50 år, og det skal naturligvis fejres. Derfor kan man se frem til tre flotte orgelkoncerter i årets første tre måneder, og den første koncert i rækken spilles af en af Danmarks bedste organister, Bine Bryndorf. Hun har siden 2019 været ansat som domorganist ved Roskilde Domkirke, og forinden virkede hun i adskillige år som professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har en yderst imponerende karriere, som har budt på førstepriser i flere internationale orgelkonkurrencer, talrige cd-indspilninger, koncerter over store dele af verden, jurymedlem ved internationale konkurrencer og gæsteprofessorater i blandt andet Birmingham og London. I 2019 modtog Bine Bryndorf i forbindelse med finalekoncerten ved Odense Internationale Orgelfestival Frobeniusfondens store pris på 250.000 kr.
Det er således en dansk musiker tilhørende verdenseliten, som denne eftermiddag trakterer kirkens Marcussenorgel med værker af J. S. Bach, C. Franck, m.fl.