Onsdag d. 28. oktober 2020, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Organist Tina Christiansen
Orgelkoncert med Tina Christiansen

Denne eftermiddag venter en orgelkoncert i den franske musiks tegn, idet vi i år markerer 150-året for den franske organist og komponist Louis Viernes fødselsdag. Louis Vierne virkede i mange år ved Notre Dame Katedralen i Paris, og hans kompositioner udnytter hele orglet og stiller store tekniske krav til organisten. Hans seks orgelsymfonier regnes for den franske symfoniske stils højdepunkt, og denne eftermiddag vil organist Tina Christiansen fremføre den 5. orgelsymfoni, som med en varighed på mere end 40 min. er den længste af Viernes orgelsymfonier.

Tina Christiansen har været ansat som organist ved Ansgars Kirke siden 2015, hvor hun foruden at stå for musikken ved gudstjenester og kirkelige handlinger også er arrangør af alle kirkens koncerter. Ved siden af organistgerningen i Ansgars Kirke har hun et omfattende virke som solist, kammermusiker og akkompagnatør, hvilket har ført hende til at give koncerter over store dele af Europa samt i Rusland. Hun er uddannet fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2013 og har suppleret studierne med talrige masterclasses hos nogle af Europas førende orgelspillere. Endelig har hun været finalist og prismodtager ved flere konkurrencer, ligesom hun har optrådt som solist ved koncerter med Odense Symfoniorkester og Prinsens Musikkorps.

Gratis adgang