Mandag d. 4. oktober 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Jean-Baptiste Robin
Orgelkoncert med Jean-Baptiste Robin

I anledning af Odense Internationale Orgelfestival 2021 gæstes Ansgars Kirke af en organist, som i den grad må siges at tilhøre verdenseliten, nemlig franske Jean-Baptiste Robin, som til daglig er ansat som fast organist for Versaillesslottets Kongelige Kapel (Chapelle Royale).

Han har studeret på Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, hvor han er blevet præmieret med førstepriser hele syv gange, og siden studerede han videre ved King’s College of Music i London.

Hans karriere har ført ham vidt omkring som solist på alle fem kontinenter: femten lande i Europa, Asien (Japan, Sydkorea og Kina), Rusland, Israel, Canada og 30 stater i USA. Han har været gæsteprofessor på Haarlem International Academy, og han har været Distinguished Organist in residence for Yale Universitet og Visting artist in residence for Oberlins Conservatory of Music.

Han har indspillet talrige CD’er, og som komponist har han skrevet et halvt hundrede værker spændende lige fra solostykker til værker for stort symfoniorkester. Hans værker er blevet fremført af store navne som Pierre Boulez og Xavier Philips samt førende orkestre som fx Frankrigs Nationalorkester, og i 2018 vandt han Grand Prix Lycéen des Compositeurs.

Denne internationalt anerkendte musiker i absolut topklasse præsenterer ved koncerten i Ansgars Kirke værker af Bach, Mendelssohn, Liszt, Bartók, Debussy, Vierne og Robin.