AFLYST Passionskoncert med CoMa-Kvartetten

Lørdag d. 11. april 2020, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Kirken, Søndre Boulevard 1, 5000 Odense, Danmark
CoMa-Kvartetten

Påskens store, dramatiske fortælling er noget af det absolut stærkeste, så denne lørdag eftermiddag præsenteres en koncert med noget af den smukkeste og mest udtryksfulde musik, der nogensinde er skrevet, nemlig Joseph Haydns mesterværk, strygekvartetten ”Jesu Kristi syv ord på korset”.
Joseph Haydn var en efterspurgt komponist i hele Europa, da han i 1786 fik en anmodning fra Spanien: Man ville gerne bestille et stykke musik, der kunne spilles til en oplæsning af Jesu Kristi syv ord på korset. Haydn, som var stærkt troende, fandt idéen god, og den spanske opfordring fik ham til at skrive et af de mest originale værker fra hele den wienerklassiske periode. I sagens natur måtte værket have 7 satser, og allerede det var meget usædvanligt. Dertil supplerede Haydn med et dystert forspil og en afsluttende sats, der hedder ”Jordskælvet”, fordi der som bekendt udbrød jordskælv, da Jesus udåndende på korset. Hver af satserne er skrevet over en skyggetekst, dvs. at de syv ord ikke bare fungerer som inspiration, men at teksternes rytme er brugt i musikken. Man kan simpelthen ”synge med” på værket, hvis man følger den latinske tekst.

”Jesu Kristi syv ord på korset” fremføres af CoMa-Kvartetten, som består af fire musikere fra den store smeltedigel af musikere fra København og Malmö, der har gjort det til deres levevej at spille klassisk musik på originalinstrumenter, dvs. instrumenter, der lyder og ligner de instrumenter, som Haydn skrev sin musik for. Her bliver altså spillet med hestehår på fåretarme!
Den krævende 1. violin-stemme bliver spillet af Fredrik From, der er koncertmester i flere internationalt kendte barokorkestre, bl.a. Concerto Copenhagen og Göteborg Barok. De øvrige musikere er Julia Dagerfelt (violin), Rastko Roknic (bratsch) og Kjeld Lybecker Steffensen (cello).

Kirkens to præster, Mikkel Holmegaard Larsen og Thomas Hårbøl, medvirker ved koncerten med oplæsninger fra lidelseshistorien.

Gratis adgang