Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester under ledelse af Ruben Munk

MAR
22

Koncert med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester under ledelse af Ruben Munk


Onsdag d. 22. marts 2023, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Ansgars Kirke, Søndre Boulevard 1, 5000 Odense C
Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester under ledelse af Ruben Munk
100 kr.
Koncert med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester under ledelse af Ruben Munk

Oplev to af barokkens sværvægtere, Vivaldi og Händel, i to af deres absolutte mesterværker i selskab med Christian IV’s Vokalensemble og Barokorkester under ledelse af dirigent Ruben Munk og koncertmester Jesenka Balic Zunic. Der er lagt op til en stor aften i barokkens guldglitrende, pompøse og herliggørende univers.

Vivaldis Magnificat fra 1719 er en prægtig musikalsk skildring af Marias Lovsang. Her får vi Vivaldi, når han er bedst med indsmigrende melodiføring, effektfulde italienskfarvede harmonier og sekvenser, der forsyner musikken med vinger gennem Vivaldis helt særlige energi.

Händels voldsomme Dixit Dominus er skrevet i 1707 over den dramatiske tekst fra Davidsalme 109, da Händel var blot 22 år. Et sublimt værk, der iklæder den dramatiske tekst om Guds resolutte hævn over sine fjender i en række kontrastfyldte satser. Hovedskallerne ”knuses” mod stenene i frådende korsatser efterfulgt af guddommelig fred i sopranduetten, hvor sarte violiner nænsomt understøtter de fuldstændigt bedårende smukke dissonansindføringer.

Mellem de to store korværker fremfører barokorkestret Händels fantastiske Concerto Grosso i A-dur. Det bliver uden tvivl en fantastisk aften med nogle af musikhistoriens allerstørste værker fremført af professionelle musikere specialiseret udi netop denne musik.

Billetter á 100 kr. kan købes på https://billetto.dk/e/vivaldi-... samt i døren på koncertdagen. Dørene åbnes kl. 18.45.

Efter koncerten er kirken vært ved en forfriskning i koncertcaféen.