Fredag d. 16. september 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:45
Singh & Goldschmidt
Gratis adgang
Koncert med Singh & Goldschmidt

Denne aften venter en helt særlig oplevelse, når Ansgars Kirke gæsten af duoen Singh & Goldschmidt.

Anders Singh Vesterdahl (harmonika) og Henrik Goldschmidt (obo og vokal) er ganske enestående i dansk musikliv. Deres repertoire er jødisk og arabisk musik, egne kompositioner samt klassiske værker af bl.a. Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt. Musikken er rytmisk, melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i lange improvisationer og jiddische sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musikalsk forført og forlader koncerten med perlerækker af toner i øret, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Ved koncerten i Ansgars Kirke spiller duoen et ca. 70 minutters program, og foruden musikken får publikum fortællingen om den sørgeligt aktuelle historie om mennesker på flugt og om Henrik Goldschmidts fredsarbejde med grundlæggelsen af Goldschmidts Musikakademi på Nørrebro i København og i Aalborg, hvor udsatte børn af alle nationaliteter og religioner tilbydes gratis musikundervisning og deltagelse i et fællesskab på tværs af kulturelle forskelle.

Henrik Chaim Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel og stifter af Middle East Peace Ensemble, hvor musikere med forskellig mellemøstlig baggrund forenes i musikken. Han har modtaget en lang række hæderspriser, inkl. P2-prisen som ”Årets Ildsjæl”, og han beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden.

Anders Singh Vesterdahl har spillet koncerter i det meste af Europa og i Pakistan og har spillet som solist i DR, med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Kapel og tyske Vogtland Philharmonie. Han har vundet flere konkurrencer, medvirker på adskillige CD’er, og han er desuden en af hovedkomponisterne bag originalmusikken til Middle East Peace Ensembles mange koncerter.