Restriktionerne er nu blevet lempet

# Nyheder
Udgivet torsdag d. 22. april 2021, kl. 14:05

SÅ BLEV DET PÅSKE I CORONALAND!

Også folkekirken er med i samfundet store opstandelsesfest.

Kære menighed i Ansgars Sogn og Kirke!

Efter fire måneders meget hårde coronarestriktioner, hvor vi ikke har måtte synge sammen i kirken, og hvor vi har måtte samles højest 48 mennesker i kirken, og hvor gudstjenesterne kun har måtte vare en halv time, begynder det endelig at lysne.

Fra og med d. 21. april, er de fleste restriktioner lempet, så vi kan se ind i en tid, hvor kirkelivet pludselig begynder at se mere normalt ud. Og ikke nok med det. Over de næste par måneder bliver forsamlingsloftet også hævet gradvist, så det er realistisk at tro på, at mange af vores aktiviteter i sognegården kan genoptages umiddelbart efter sommerferien. Det er den forsigtige vurdering, så lad os se, hvordan det hele udvikler sig. Overordnet er det nok bedre at være nogenlunde sikre på, at vi ikke risikerer at skulle lukke alt ned igen, fordi vi var for hurtige på aftrækkeren, selvom vi godt ved, at mange af jer længes efter en normal hverdag efter over et års ørkenvandring.

Foreløbig betyder genåbningen:

• At vi må være flere mennesker i kirken til gudstjenester, andagter og kirkelige handlinger som barnedåb, vielser og bisættelser.
  • Vi må igen synge sammen i kirken.
  • At reglen om, at gudstjenesten kun må vare en halv time ophæves.
  • At afstandskravet generelt nedsættes til 1 meter, men at vi stadig skal holde 2 meters afstand, når vi synger sammen. Det bliver altså afstandskravet, der kommer til at bestemme, hvor mange vi kan være i kirken på en gang, men vi må højest være 1 én person pr. 2 m2.
  • Mundbindsreglerne er uændrede.

I alle andre aktiviteter end gudstjenester, andagter og kirkelige handlinger, skal vi stadig overholde det gældende forsamlingsloft, men det hæves, som sagt, løbende over de næste par måneder. Indendørs er det lige nu 10 personer, men allerede d. 6. maj hæves det til 25 personer; d. 21. maj til 50 personer og endelig d. 11. juni til 100 personer. I øjeblikket er det udendørs forsamlingsloft på 50 personer, men den 11. juni ser det ud til at blive ophævet helt.

Glædeligt er det også, at vi har fået lov til at genoptage konfirmandundervisningen, så de unge mennesker kan blive ordentligt klædt på til konfirmationen lige efter sommerferien.

Det er mange regler og ordninger at holde styr på, og I er muligvis allerede holdt op med at læse ? Fortvivl dog ikke; vi har styr på det og vil guide og vejlede, når vi mødes i kirken.

Lad os nu passe godt på hinanden, så vi slipper for at lukke ned igen.

Vi ses!

Mikkel