NU ER KIRKEN OGSÅ OPSTANDEN …

NU ER KIRKEN OGSÅ OPSTANDEN …


# Nyheder
Udgivet tirsdag d. 19. maj 2020, kl. 10:44

Kære Menighed!

Det var en stor glæde at erfare, at Folkekirken var blandt de heldige, der i forbindelse med samfundets genåbningsfase 2, har fået lov at åbne kirkedøren igen efter 9 ugers lukning.

Man bør naturligvis spørge sig selv, og i reflektionstiden der kommer efter denne måske også andre, om den overhovedet skulle have været SÅ lukket, som den blev, eller om den ikke burde have været kategoriseret som åndeligt sundhedsberedskab, mere end som kulturinstitution.

Det er dog en anden snak, og lige nu vil vi glæde os over, at vi igen kan være kirke, sådan som kirker må og skal være. Med hoveddøren slået op på vid gab, så mennesker kan komme ind i den.

Til manges ærgrelse vil døren til Ansgargården desværre stadig være lukket for alle de mange aktiviteter den plejer at huse. Fredagscafé, Herreklub, Ulvetimer, Læsekreds mm. må tålmodigt vente lidt endnu. Vi håber, at Ansgargården kan åbne igen efter sommerferien. Kirkekontoret er til gengæld åbent igen fra og med tirsdag d. 19. maj.

Det bliver skønt at få liv i det gamle hus igen, også selvom der vil være en del restriktioner der skal overholdes. Vi må for eksempel kun være ca. 50 i kirken samtidig, hvilket giver lidt udfordringer i forhold til barnedåb, der nok i første omgang flyttes til efter gudstjenesten om søndagen. Vi må heller ikke sidde så tæt. Hver anden bænk skal være tom og på de andre bænke skal vi sidde med 2 meters afstand. Altergangen vil også komme til at foregå på en lidt anden måde en sædvanlig.

Ellers er alt ved det gamle, måske bortset fra os. Der vil blive læst og bedt og prædiket og sunget og orgelmusikken vil fylde rummet.

Torsdag d. 21. maj er det KRISTI HIMMELFARTS DAG, og dermed bliver torsdag den første gudstjenestedag efter åbningen. Vi skal stadig passe på hinanden, men jeg håber alligevel at mange finder vejen hen i kirken.

VI SES DERHENNE! 
Mikkel