Bibelsaloner

Udgivet tirsdag d. 30. juli 2019, kl. 00:00

Bibelsaloner

Husk tilmelding til kirkekontoret - senest torsdag den 3. oktober
Mail med navn og tlf.nr. til: amaj@km.dk eller telefonisk/personligt på kontoret.

Fire torsdage fra kl. 17-19

Hen over efteråret og vinteren er der igen sat fire torsdagsaftener af til at udforske Bibelens vidunderlige verden af myter, fortællinger, profetier og sandheder om Guds og menneskers liv sammen.

Og der er rigeligt at gå i gang med, for i virkeligheden er Bibelen slet ikke én bog, men en hel bogsamling. Ordet Bibel kommer fra græsk og betyder bøger. De første 39 bøger i Bibelen kaldes Det Gamle Testamente (GT), og de sidste 27 bøger kaldes Det Nye Testamente (NT). Ordet testamente kommer fra latin og betyder pagt eller aftale.

Aftale efter aftale bliver indgået mellem Gud og mennesker, ofte for at blive brudt lige så hurtigt igen. Men Gud er tålmodig – for det meste. Bibelen er et overflødighedshorn af eventyr, historieskrivning, poesi og skønlitteratur på højeste niveau i GT og af vidnesbyrd om troen på det utrolige, at Gud lod sig føde som et menneske her midt iblandt os i NT.

Vi har valgt at kalde aftenerne for saloner for at markere, at der ikke er tale om egentlig undervisning, men derimod samtaler med fælles udgangspunkt i den tekst, der er valgt til dagen. Det er tanken, at alle skal kunne komme til orde med opdagelser, betragtninger, fortolkninger og spørgsmål.

Undervejs vil ånden blive forstærket med vin og ost, så vi forhåbentlig går glade og berigede hjem – måske med nogle svar eller måske med endnu flere spørgsmål, end da man kom.

Inden vi går i gang, vil det imidlertid være en god ide at få (eller få genopfrisket) overblikket over hele Bibelen, så vi har en fælles viden om det, vi skal tale om. Derfor vil der igen i år blive lagt en PIXI-udgave af Bibelen på kirkekontoret, som man kan hente samtidig med, at man melder sig til.

Hvis man ikke har en bibel selv, kan man naturligvis låne en i kirken. Bibelsalonerne vil blive aflyst, hvis der er færre end 10 tilmeldte. Tilmelding kan ske efter sommerferien. Vi glæder os til at se jer til fire forhåbentlig lærerige og hyggelige aftener i Ansgargården.

Bibelsalonerne 2019/2020 afholdes på følgende fire torsdage:

10. oktober 2019 kl. 17-19

Skabelse · Gudsbilleder