Vikarierende sognepræst Thomas Hårbøl

# Nyheder
Udgivet af Anne Marie Jeppesen, fredag d. 2. november 2018, kl. 10:24

Siden 1. november er jeg tilknyttet Ansgars Kirke som vikarierende sognepræst.

Mit navn er Thomas Hårbøl. Jeg er 32 år og uddannet i København, men kommer fra Nyborg, hvor jeg for tiden bor igen. Siden 2014 har jeg været vikarpræst i Fyens Stift (og en enkelt gang i Ribe Stift). De seneste steder har været Hesselager (med Hospice Sydfyn) og Munkebo.

Udover at vikararbejdet er nyttigt, har det også givet mig et godt indblik i de forskellige hjørner og værelser i det store og rummelige hus, som folkekirken er. De fleste steder og det meste af tiden arbejder folkekirken heldigvis for det samme mål; men man gør det ikke altid på den samme måde.

Dagligdagen som præst kan byde på meget forskellige opgaver – hvad enten det nu er at tale med forældrene til et dåbsbarn, planlægge en konfirmandudflugt, bede fadervor med en døende eller hjælpe en australsk slægtsforsker med at finde en dansk tipoldefar i kirkebogen. Derfor ser jeg også frem til at se, hvad tiden i Ansgars Kirke kommer til at byde på. Og først og fremmest ser jeg frem til at møde jer og jeres kirkeliv – og at finde ud af jeres måde at gøre tingene på.