Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Maria

Maria


# Nyheder
Udgivet tirsdag d. 28. februar 2023, kl. 15:45

Præstepraktik

Mit navn er Maria. Jeg har den store glæde at være præstepraktikant her i Ansgars Kirke først 2 uger i marts og siden 3 uger i maj. 

Jeg er 30 år gammel og bosat i Korsør, sammen med min mand Thomas og vores tre piger på 2, 5 og 7 år. Jeg er født og opvokset ved Dianalund på Sjælland, men har boet en del år på Sydfyn. I min fritid er jeg bestyrelsesformand for spejdercentret Næsbycentret ved Glumsø, hvor jeg nyder at kunne skabe rammerne for at spejdere kan komme og lave masser af aktiviteter i naturen og møde andre spejdere.

Jeg er uddannet lærer og har virket i det hverv et par år, inden jeg turde forfølge drømmen om at blive præst. Det kræver en vis portion mod at gå minimum seks års universitetsstudie i teologi i møde, hvor græsk, latin og hebraisk er hverdag sammen med læsning af de store etiske og religionsfilosofiske tænkere. For at blive præst kræver det foruden en kandidatgrad i teologi også et halvt år på Pastoralseminariet. Det foregår for mit vedkommende i København med praktik hos jer. Jeg blev kandidat i teologi på Københavns Universitet i januar hvor jeg afsluttede med at skrive speciale om det kristne ægteskabs relevans i en moderne tid.

Jeg glæder mig til at opleve livet i Ansgars Sogn.